Waar gaat de reis naartoe?

zondag 10 februari 2019

Gekleed in een dikke wollen trui bezoek ik het Vakantiesalon in Brussels Expo. Het koude winterweer in België doet mij zo verlangen naar zon (, zee, strand,...). Omdat the boyfriend and I nog helemaal geen idee hebben waar we dit jaar onze vakantie willen doorbrengen, is het Vakantiesalon de uitgelezen kans om inspiratie op te doen.

Ik loop de grote hallen van Brussels Expo af en droom weg bij tropische vakantiebestemmingen als Sint-Maarten, Bali, Réunion (een paradijselijk eiland ten oosten van Madagaskar waar ik dus nog nooit van heb gehoord), en veel meer.

Kamperen?

Ook de avontuurlijke reizen trekken mijn aandacht. Een trend in kamperen is nu een tent om op je auto te monteren. How cool! En dit kan blijkbaar op elke auto. Ook volledig opgezette tenten doen veel bezoekers eens binnengluren. Bij de stand van BoardX, gekend van hun surfkampen, stoppen we even voor een brochure. Ze hebben niet enkel formules voor jongeren, maar ook voor 18+ en families met kinderen. Een weekje naar Zarautz, er verblijven in een tipi en surflessen krijgen, dat klinkt ook iets voor ons.

De standhouders doen hard hun best om eruit te springen en je mee te nemen in de sfeer van hun bestemming. Er is heel veel animatie, er worden cocktails uitgedeeld, er zijn dansers en muzikanten in authentieke kledij van het desbetreffende land, je kan er petanque spelen alsof je je al in La douce France bevindt, enz.

Citytrip?

Tussen alle animo door spot ik de blondine der blondines, Marylin Monroe bij de stand van Connections. Onder lichte dwang van the boyfriend gaan we samen op de foto. Ze promoot de al dan niet begeleide reizen naar Amerika. Een droom van mij is om New York city te bezoeken en als bij wonder valt hun zomerdeal naar the big apple nog binnen ons budget. Toch maar een weekje citytrippen in ons verlof?

Nog veel opties liggen open en dan heb ik het nog niet gehad over Tokio, waar ik ook graag ooit eens heen wil. Met een heleboel folders en informatie keren we huiswaarts. Stof om over na te denken! We hebben heel veel zin in een leuke vakantie.

Bekijk onze video voor een sfeerbeeld van het Vakantiesalon 2019:


Hebben jullie nog tips of bestemming die zeker de moeite zijn? Laat het me weten, thx!


Tags: Events | Reizen

Redactie - MLT


Laat gerust iets achter!    Comments