Vier de dag van je leven in de jurk van je leven

donderdag 14 februari 2019

Als we iets graag zien binnenkomen in onze mailbox is het wel werk uit België van gedreven vrouwen zoals Ariane Spica uit Brussel. Ze ontwerpt trouwjurken, avondjurken en ceremoniejurken volledig op maat die worden aangepast aan jouw persoonlijkheid en stijl. Haar doel? De vrouw die de jurk gaat dragen laten schitteren als nooit tevoren.

Ze heeft het ongetwijfeld meegekregen van haar grootmoeder die ook naaister was. Ariane groeide letterlijk op tussen de mooie stoffen en materialen waardoor ze na haar studies al snel een eigen boetiek opende. Meteen een groot succes, zo blijkt, want haar creaties werden gedragen door bekende Belgen zoals onder andere Tatiana Silva tijdens Miss Universe.

Elk stuk wordt een kunstwerk

“Iedere vrouw is anders. Mijn rol is om iedereen te laten schitteren en hun schoonheid alle eer aan te doen. Daarom is iedere creatie een uniek stuk, net zoals de bruid een unieke persoon is.”, weet Ariane te vertellen. Volgens haar is er maar één optie. Wie de perfecte trouwjurk wenst, kiest voor maatwerk. Ze mikt met 'My Dress by Ariane' dan ook op een uiterst vrouwelijk concept van haute couture dat toch toegankelijk blijft. 

Mag het iets meer 'glamour' en 'chic' zijn, dan zit je bij haar al zeker aan het juiste adres.

De stappen om een jurk op maat te creëren

Wie een droomjurk wil, heeft tijd nodig. Om het perfecte resultaat te bekomen heeft Ariane uiteraard meerdere afspraken nodig. Tijdens de eerste afspraak leren jullie elkaar beter kennen en komt ze meer te weten over de stijl, de wensen en het type ceremonie dat je voor ogen hebt. Er wordt ook al meteen geëxperimenteerd met een aantal basismodellen om een ideale snit te vinden. Ook de keuze van kleuren is erg belangrijk: er bestaat een oneindig palet van witte kleuren maar er is maar één soort wit dat perfect bij jouw eigen huidskleur en stijl van jurk past.

Een schets van het voorgestelde model wordt opgemaakt en bij een tweede afspraak komt het avontuur in een stroomversnelling terecht. Je krijgt een idee van hoe de jurk er uit zal zien waarbij Ariane het ontwerp vervolgens bewerkt en herwerkt totdat het resultaat volledig naar wens is. Tijdens verschillende pasbeurten wordt de gekozen stof gesneden en bewerkt tot je een echt "Made in Belgium" dress to impress hebt. Na een termijn van 3 tot 6 maanden, afhankelijk van de gestelde eisen, kan jouw pronkstuk mee naar huis!


Tags: Love | Mode

Redactie - MLT


Laat gerust iets achter!    Comments