Op Hippie-roadtrip doorheen de Vaucluse

woensdag 3 juni 2020

We volgen niet alleen de grotere vliegvakanties voor jullie verder op, we blijven ook zoeken naar originele tips om er dichter bij huis even tussenuit te gaan. Deze is eentje voor wie dol is op een vintage vakantie waarbij je langzaam door een prachtig landschap trekt. Cruise doorheen de wijnvelden in een nostalgisch volkswagenbusje, haal herinneringen op in een legendarische 2CV of blik terug op het embleem van Frankrijk: la route nationale 7.


Chillen tussen de wijnranken in een volkswagenbusje van de jaren '70

Op het wijndomein van Gigondas beleef je een unieke wijndegustatie. Naast wijn, is wijnmaker Frédéric Haut gepassioneerd door de jaren '70 en alles wat daarbij hoort. Hij gidst je in zijn geweldig Volkswagenbusje op het domein rond, met de tunes van gitaarheld Jimmy Hendrickx op de achtergrond. Natuurlijk degusteer je ook een aantal wijnen in het hart van de wijngaarden.  Meer info: www.tourade-gigondas.fr


Herinneringen ophalen met een legendarische 2CV
De deux chevaux, beter bekend als het ‘geitje’, is zowat de bekendste wagen van het Franse Citroën automerk uit 1949. De 2CV is voor velen gelinkt aan heel wat verhalen en herinneringen uit de “goede oude tijd”.  Zo ook voor Laurent Estibal, die helemaal gepassioneerd raakte door deze Franse pareltjes. Hij restaureerde zijn vier 2CV's eigenhandig en verhuurt ze per (halve) dag. Bolder langs de pittoreske wegen van de Provence, picknick langs lavendelvelden en haal for old time sake herinneringen op! Meer info: www.location-deuche-forever.com

Snuisteren tussen de vintage-schatten in de antiekhoofdstad
Vintageliefhebbers halen hun hart op in L'Isle sur de Sorgue, de hoofdstad van brocante- en antiekwinkels. Je kunt er snuisteren tussen unieke vintageschatten uit de jaren '50, '60 of '70.  Een aantal leuke winkels bieden ook heel mooie "officiële" heruitgaven aan.


In de voetsporen van Trenet langs de route nationale 7 
« De toutes les routes de France d'Europe, celle que j'préfère est celle qui conduit en auto ou en auto-stop vers les rivages du Midi » , zong Charles Trenet in 1955. De route nationale 7 brengt je van de Franse hoofdstad Parijs naar Menton, de laatste Franse badstad voor de Italiaanse grens. Hier niet snel van A naar B, maar wel langzaam genieten van panoramische vergezichten en historische steden zoals Lyon en Valence. Bezoek zeker ook het Musée Mémoire de la route nationale 7 in Piolenc. Je vindt er posters, kilometerpalen of kan er een verfrissende pastis drinken in de bistro van la mère Germaine. Meer ”à la française”  wordt het niet. 

Tags: Reizen

Redactie - MLT


Laat gerust iets achter!    Comments