Milieubewust zetelhangen: Sofacompany plant 5 bomen voor élk verkocht meubel

woensdag 16 oktober 2019

Sofacompany zet sinds enige tijd het licht op groen voor duurzaam design zoals zetels uit gerecycleerde PET-flessen, bamboetapijten of vervangbare hoezen. Maar nu gaat het Deens meubelmerk nog een stapje verder in het verkleinen van haar ecologische voetafdruk. Vanaf 15 oktober duikt Sofacompany de bosjes in met Trees.org waardoor maar liefst 5 bomen zullen worden geplant voor elk verkocht item! En ook bij het transport van jouw nieuw meubel is er geen vuiltje meer aan de lucht: het vervoer van fabriek tot bij jou thuis verloopt 100% Co2 neutraal.

De groene queeste van Sofacompany begon eind 2017 toen het Deens hoofdkantoor verhuisde naar een klimaatneutraal bedrijfspand. Tal van duurzame initiatieven volgden en met deze twee gloednieuwe acties bekent het meubelmerk opnieuw kleur. Door hun partnership met Trees.org trekt Sofacompany opnieuw de groene kaart… letterlijk, want vanaf 15 oktober vertaalt een aankoop bij Sofacompany zich in het planten van bomen. Dringend een nieuwe zetel of eetstoelen nodig? Neem dan zeker een kijkje op de Sofacompany webshop want met jouw bestelling maak je de planeet wat groener. Voor elk verkocht item plant Trees.org maar liefst 5 bomen. Wist je trouwens dat dit initiatief van Sofacompany groeide uit de oprechte goesting om iets goed te doen voor de wereld? Aangezien Sofacompany bijna enkel hout gebruikt met het FSC label zijn al deze boomplant-acties zelfs niet opgezet als compensatie voor het hout in hun meubels. Vlei je dus met een gerust hart neer in je Deense design sofa want zetelhangen was nog nooit zo milieubewust!

Meubels met een missie 

Een Pinterest-proof interieur waarmee je tegelijkertijd de planeet blij maakt… Klinkt niet slecht, toch? Maar terwijl je in je luie zetel ligt, vraag je je waarschijnlijk wel af waar die bomen dan precies worden geplant? Niet in je achtertuin of het Stadspark maar in verschillende gebieden in Afrika waar arme boeren deze het meeste nodig hebben. Trees.org selecteert landbouwers die door de opwarming van de aarde of door andere tegenslagen kampen met onvruchtbare grond. Met het ‘Forest Garden’ project krijgen deze Afrikaanse boeren terug de nodige toekomstperspectieven. Zo voorziet Trees.org eerst beplanting rond hun grond waardoor een natuurlijke barrière wordt gevormd die dieren buiten houdt. Binnen die grenzen leren de landbouwers opnieuw voedsel kweken waardoor ze in een eerste stadium hun eigen gezin kunnen voeden. Later - wanneer de oogst vergroot - kunnen ze een deel verkopen. Maar liefst 83% van de Afrikaanse landbouwers leeft elke dag met de onzekerheid of er wel genoeg voedsel beschikbaar zal zijn maar 1 jaar nadat ze met Trees.org in zee gaan, wordt dit gereduceerd naar slechts 14%. 

Ecologisch exporteren 

Van Afrika naar het Amazonewoud in Zuid-Amerika: in dit prachtig maar bedreigd natuurgebied steunt Sofacompany een project van ClimatePartner. Op die manier zorgt het Deens designmerk voor een 100% Co2 neutraal transport van jouw meubels! Het is onvermijdelijk dat goederen vervoerd worden van de fabriek naar de klant thuis en daarom besloot Sofacompany om de luchtvervuiling - die hiermee gepaard gaat – volledig te compenseren. De ecologische voetafdruk van alle transport wordt tot nihil gereduceerd door in te stappen in het project van ClimatePartner. Sofacompany koos bewust voor een van hun projecten in het Amazonewoud aangezien deze bijdraagt tot de 7 duurzaamheidsdoelstellingen van de Europese Unie

(Zero Hunger, Quality Education, Decent Work and Economic Growth, Reduced Inequalities, Climate Action, Life on Land and Partnerships for the Goals). 

Hoewel Sofacompany nog een lange weg te gaan heeft, zijn de eerste lovenswaardige, duurzame stappen wel gezet. Bovendien vat het Deens bedrijf de koe bij de hoorns door zelf actief op zoek te gaan naar groene partners in plaats van te zitten wachten op kant-en-klare oplossingen voor bijvoorbeeld Co2 neutraal transport. Ook in de toekomst zal Sofacompany klimaatvriendelijke initiatieven blijven nemen om interieurliefhebbers ecologisch te laten cocoonen.

Tags: Interieur

Redactie - MLT


Laat gerust iets achter!    Comments