
Instagram-account van de week: Everyday Marta
Elke week proberen we een Instagram-account uit te lichten die wij, of een lezer, simpelweg fantastisch vinden. Ter voorbereiding van vaderdag vonden we het wel leuk om Marta Majewska even voor te stellen. Klaar om papa te verwennen met heerlijke gerechtjes?
Marta is van alle markten thuis en houdt zich voornamelijk bezig met fotografie, heeft reeds meerdere boeken uitgebracht én weet ons dagelijks te verwennen met tips op Instagram natuurlijk. Haar man en zoon mogen ongetwijfeld van geluk spreken met zo'n straffe mama! Wie de papa in huis volgende week ook wenst te verrassen met een heerlijk ontbijt heeft geluk, want we mogen vier lekkere én gezonde recepten delen met St Môret als basis, een verse kaas uit la douce France.
Gegrilde sandwich met St Môret, spinazie en halfzongedroogde tomaten
Bereiding
Zet de panini grill aan. Verhit een pan met olijfolie en bak de spinazie kort aan. Breng op smaak met peper & zout. Voeg St Môret toe en meng deze onder de spinazie. Verdeel het mengsel over 2 sneetjes brood. Leg er vervolgens de basilicumblaadjes en half zongedroogde tomaten op en eindig met een tweede sneetje brood. Grill het brood tot de buitenkant knapperig is. Snij de toast in een driehoekje of gebruik een uitsteekvormpje en klaar!
Boterham met St Môret, kiwi en pistachenoten
een royale laag St Môret
1 eetrijpe kiwi
1 eetlepel grof gehakte pistachenoten
1 theelepel kiwizaadjes (die je uit de kiwi haalt)
1 theelepel gojibessen
Groene pitloze druiven (voor de mini-versie)
Bereiding
Besmeer de sneetjes brood met St Moret.
Schil de kiwi, snij deze in plakjes en schik ze op het brood.
Werk af met de pistachenoten, kiwizaadjes en gojibessen.
Pannenkoeken met St Môret, bosbessen en ahornsiroop
Ingrediënten voor 8 pannenkoeken
- Tijd: 15 minuten -
110 g St Môret
2 eieren
150 g amandelmeel
1 theelepel vanillepoeder
1 theelepel bakpoeder
100 g blauwe bessen (bosbessen)
3 eetlepels ahornsiroop (+ extra om te serveren)
Bereiding
Doe de St Môret, de eieren, het amandelmeel, de ahornsiroop, het vanillepoeder en het bakpoeder in een blender.
Mix op hoge snelheid tot het beslag romig en glad is.
Giet het beslag in een mengkom en roer er de bessen door.
Bewaar een aantal bessen voor de afwerking. Laat het beslag vervolgens 3 minuten rusten.
Verhit een pannenkoekenpan op middelhoog vuur. Bak de pannenkoeken ongeveer 2 à 3 minuten aan één kant. Draai en bak verder tot de pannenkoeken goudbruin zijn.
Werk af met ahornsiroop en wat blauwe bessen. Klaar!
Scones met St Môret, gerookte zalm en bieslook

Laat gerust iets achter!
Comments