Instagram-account van de week: Everyday Marta

zondag 7 juni 2020

Elke week proberen we een Instagram-account uit te lichten die wij, of een lezer, simpelweg fantastisch vinden. Ter voorbereiding van vaderdag vonden we het wel leuk om Marta Majewska even voor te stellen. Klaar om papa te verwennen met heerlijke gerechtjes?

Marta is van alle markten thuis en houdt zich voornamelijk bezig met fotografie, heeft reeds meerdere boeken uitgebracht én weet ons dagelijks te verwennen met tips op Instagram natuurlijk. Haar man en zoon mogen ongetwijfeld van geluk spreken met zo'n straffe mama! Wie de papa in huis volgende week ook wenst te verrassen met een heerlijk ontbijt heeft geluk, want we mogen vier lekkere én gezonde recepten delen met St Môret als basis, een verse kaas uit la douce France.


Gegrilde sandwich met St Môret, spinazie en halfzongedroogde tomaten

Ingrediënten voor 2 croques
- Tijd: 10 minuten -
4 sneetjes meergranenbrood
125 g verse spinazie
1 eetlepel olijfolie
50 g St Môret
8 blaadjes basilicum
8 half zongedroogde tomaten
peper & zout

Bereiding
Zet de panini grill aan. Verhit een pan met olijfolie en bak de spinazie kort aan. Breng op smaak met peper & zout. Voeg St Môret toe en meng deze onder de spinazie. Verdeel het mengsel over 2 sneetjes brood. Leg er vervolgens de basilicumblaadjes en half zongedroogde tomaten op en eindig met een tweede sneetje brood. Grill het brood tot de buitenkant knapperig is. S
nij de toast in een driehoekje of gebruik een uitsteekvormpje en klaar!



Boterham met St Môret, kiwi en pistachenoten

Ingrediënten voor 2 boterhammen
- Tijd: 5 minuten -
2 sneetjes roggebrood
een royale laag St Môret
1 eetrijpe kiwi
1 eetlepel grof gehakte pistachenoten
1 theelepel kiwizaadjes (die je uit de kiwi haalt)
1 theelepel gojibessen
Groene pitloze druiven (voor de mini-versie)

Bereiding
Besmeer de sneetjes brood met St Moret.
Schil de kiwi, snij deze in plakjes en schik ze op het brood.  
Werk af met de pistachenoten, kiwizaadjes en gojibessen.



Pannenkoeken met St Môret, bosbessen en ahornsiroop

Ingrediënten voor 8 pannenkoeken
- Tijd: 15 minuten -

110 g St Môret
2 eieren
150 g amandelmeel
1 theelepel vanillepoeder
1 theelepel bakpoeder
100 g blauwe bessen (bosbessen)
3 eetlepels ahornsiroop (+ extra om te serveren)


Bereiding
Doe de St Môret, de eieren, het amandelmeel, de ahornsiroop, het vanillepoeder en het bakpoeder in een blender.
Mix op hoge snelheid tot het beslag romig en glad is.
Giet het beslag in een mengkom en roer er de bessen door.
Bewaar een aantal bessen voor de afwerking. Laat het beslag vervolgens 3 minuten rusten.
Verhit een pannenkoekenpan op middelhoog vuur. Bak de pannenkoeken ongeveer 2 à 3 minuten aan één kant. Draai en bak verder tot de pannenkoeken goudbruin zijn.
Werk af met ahornsiroop en wat blauwe bessen. Klaar!



Scones met St Môret, gerookte zalm en bieslook

Ingrediënten voor 24 scones
- Tijd: bereiding 10 minuten - baktijd 15-20 minuten -
500 g speltbloem
90 g koude boter
16 g bakpoeder
175 ml volle melk
75 g St Môret
4 sneetjes biologische gerookte zalm
1 ei, geklopt
1 el maanzaad
1 tl zeezout
bieslook, fijn gesneden

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een ovenplaat met bakpapier.
Meng de speltbloem met het bakpoeder en het zout en snijd de boter in stukjes.
Meng met je vingers de boter door de bloem totdat het mengsel een beetje kruimelig wordt.
Voeg de melk en het maanzaad toe en roer met een vork tot er een klonterig geheel ontstaat.
Kneed verder met je handen tot een zacht en soepel deeg.
Bestuif een werkblad met bloem en rol het deeg uit met een deegrol tot een dikte van 2 cm.
Steek rondjes uit het deeg en leg ze op de ovenplaat.
Klop het ei los met een eetlepel water. Bestrijk de scones met dit mengsel.
Bak de scones 15 à 20 minuten tot ze goudgeel en mooi gerezen zijn.
Wanneer de scones lauw zijn, snijd ze doormidden.
Besmeer met St Môret, leg er een stukje gerookte zalm op en werk af met verse bieslook.

Tags: Food | Tips

Redactie - MLT


Laat gerust iets achter!



    Comments