Gezond en aangenaam binnenklimaat met aluminium designradiatoren

vrijdag 29 mei 2020

Nu we volop telewerken en ook de meeste kinderen thuis zitten, is een gezond en goed uitgebalanceerd binnenklimaat belangrijker dan ooit. Maar hoe hou je het gezond, comfortabel én energiezuinig in huis?

Verwarmings- en ventilatiespecialist Vasco reikt alvast enkele energie-efficiënte oplossingen aan om maximaal te genieten van een duurzaam binnenklimaat. Ontdek hun designradiatoren nu ook in zes nieuwe trendkleuren, waaronder roze en curry.


Creëer het ideale binnenklimaat

Het ideale binnenklimaat, dat is al langer dan vandaag het speelterrein van Vasco. Als specialist in verwarmen, ventileren en koelen blijft de onderneming meer dan ooit inzetten op innovatieve, energie-efficiënte totaaloplossingen. Want een goed binnenklimaat geeft je niet alleen een comfortabel gevoel, maar verhoogt ook je weerstand én geeft meer energie. Daarbij spelen een goede isolatie van je woning en uitgebalanceerde ventilatie een belangrijke rol.

Een combinatie van vloerverwarming en radiatoren is nog steeds de ideale en meest aangewezen combinatie-oplossing. Want in hedendaagse woningen mag vloerverwarming dan voldoende lijken voor een gelijkmatige en comfortabele warmteverdeling, in de praktijk spelen vaak tal van variabele omgevingsfactoren. Denk bijvoorbeeld aan de zoninval door grote glaspartijen, de stralingswarmte van elektrische apparaten in huis of de wisselende buitentemperaturen, die vooral in de tussenseizoenen spelen. Precies daarom is deze combinatie ideaal: vloerverwarming zorgt voor een constante, gelijkmatige warmteverdeling, terwijl radiatoren direct en voelbaar verwarmingscomfort bieden door hun aangename stralingswarmte en snelle reactietijd. Zo breng je het binnenklimaat perfect in balans.

Daarbij speelt Vasco sterk in op de duurzame trend van elektrische verwarming. Groene elektriciteit is dan ook een uitstekend alternatief voor een energie-efficiënt en vooral duurzaam binnenklimaat, zeker in combinatie met een warmtepomp en zonnepanelen. Ze merken dan ook een sterk stijgende vraag naar elektrische (design)radiatoren. Om deze reden heeft Vasco als marktleider van badkamer- en designradiatoren haar productgamma elektrische modellen de voorbije jaren sterk uitgebreid.


Verwarm energie-efficiënt met aluminium designradiatoren

Dé perfecte combinatie van verwarming, energie-efficiëntie en design? Die bereiken ze met aluminium als materiaal. De radiatorcollecties uit 100% gerecycleerd aluminium hebben enkele unieke technische voordelen: een uitstekende warmtegeleiding, een hoge warmteafgifte bij lage temperatuur-systemen, een licht gewicht en een trendy Vasco-ontwerp. Zo zijn de aluminium designradiatoren van Vasco 3x energiebesparend:

- Snelle reactietijd – De kern van een aluminium radiator bevat maar twee liter water. Bij een klassieke radiator is dat gemakkelijk tien liter. Dat betekent dat een aluminium radiator nagenoeg meteen reageert op de gewenste temperatuur die is ingesteld op de thermostaat, waardoor de energie-efficiëntie en het gebruikscomfort aanzienlijk toeneemt.

- Maximale warmteafgifte door hoge geleidingsgraad – Door de uitstekende geleiding is de warmteafgifte bij aluminium radiatoren maximaal, ook bij lage temperatuur-systemen. Een lage watertemperatuurinstelling betekent ook automatisch een lager energieverbruik.

- Aangename stralingswarmte – De optimale combinatie van convectie en straling bij aluminium radiatoren, in combinatie met hun snelle reactietijd creëert een comfortabel warmtegevoel, waardoor de thermostaat al snel een graadje lager kan.


Nieuwe trendkleuren

Niet alleen in energie-efficiëntie, technologie en vormgeving, maar ook op het vlak van kleur zet Vasco de trend. Getuige de zes nieuwe tinten voor designradiatoren (pink, silver, pearl beige, gold, curry en bronze), die Vasco het voorbije jaar als nieuwe trendkleuren in de Italiaanse sanitair branche spotte. Stuk voor stuk “noble” kleuren die geïnspireerd zijn op hoogwaardige edelmetalen én die mooi combineren met andere elementen, materialen en kleuren in je interieur.


Nieuwe modellen

Deze energie-efficiënte én minimalistische radiatoren bestaan nu ook in een elektrische variant. Op beide radiatoren is de elektrische weerstand helemaal weggewerkt dankzij een afdekplaat op de achterzijde, in dezelfde kleur als de voorzijde. Het is mogelijk om de radiator maximaal op te warmen en de oppervlaktetemperatuur automatisch naar wens te regelen. De elektrische ontvangmodule, met o.a. een standby- en memoknop, is quasi volledig onzichtbaar weggewerkt aan de achterzijde van deze elektrische designradiatoren.

De nieuwe designradiator Beams MONO EL in aluminium koppelt alle voordelen van elektrische verwarming aan een strakke vormgeving. De strakke verticale profielen (met een breedte van 150 mm) werden van bijkomende vinnen voorzien om de warmteafgifte te verhogen.

ONI, de dunste Vasco-radiator ooit (slechts 8 mm) is nu ook beschikbaar in 2 elektrische varianten: type O-NP-EL met vlakke voorplaat en type O-P-EL met handige uitsparingen om handdoeken makkelijk te drogen. Met zijn snelle reactietijd koppelt de Oni-EL alle voordelen van elektrisch verwarmingscomfort aan een uitgepuurd design.


Tags: Interieur

Redactie - MLT


Laat gerust iets achter!    Comments