Een puppy in huis halen? Hou rekening met deze 5 tips!

dinsdag 7 augustus 2018

Een kleine, schattige puppy in huis nemen... Het is voor velen een droom die uitkomt. Helaas is het voor anderen nog te vaak een impulsieve beslissing. Begrijp me niet verkeerd, wij zijn erg tevreden met onze eigen beslissing. Maar informeer voldoende vooraleer je er zelf aan begint. Hier alvast 5 items uit eigen ervaring om al even bij stil te staan.

  1. Blijf weg van broodfokkers


Zoek een nest bij een betrouwbare bron. Een broodfokker is mogelijks de meest eenvoudige manier om een hond te kopen en vaak ook de goedkoopste, maar dat heeft zo z’n redenen. Dit is namelijk commerce op z’n puurst, ten koste van de beestjes natuurlijk. Doe dus zelf wat moeite en graaf iets dieper dan de winkel om de hoek. Binnenkort ga ik hier verder op in, dus hou zeker onze website in de gaten.


  1. Maak tijd


Een puppy in huis halen vraagt tijd. Dat wil ook zeggen dat jullie tijd voor elkaar moeten opofferen om te investeren in het opvoeden bij de komst van een kleine viervoeter. Denk niet alleen aan de vele wandelingen, het spelen en het leren gehoorzamen, maar ook bijvoorbeeld aan het opkuiswerk bij ongelukjes en de bezoekjes aan de dierenarts.


  1. Heb geduld


Een puppy kan schattig en speels zijn, maar weet helemaal nog niet goed hoe het zich in het begin moet gedragen. Het is belangrijk om jouw hond al meteen enkele zaken goed aan te leren. Zorg voor een vast schema, voldoende beloningen bij goed gedrag, afleiding bij slecht gedrag én een rugzak vol geduld. Vergeet zeker niet dat dit beestje geen Nederlands begrijpt en niet weet wanneer het iets fout doet. Verhef je stem dus nooit, kom zelf eerst volledig tot rust en probeer jouw puppy gewoon even op andere gedachten te brengen. Niet opgeven is hier de boodschap!


  1. Meer dan gewoon een aankoop


Een hond kost meer dan enkel de aankoopprijs. Hoewel je het startbedrag wat kan drukken op de eerste aankopen zoals bij het aanschaffen van een kennel, hou je toch best rekening met terugkerende kosten. Voeding, dierenarts, kuis- en verzorgingsproducten, speelgoed,... zijn allemaal zaken die meermaals aangekocht moeten worden en dus ook een hap uit het budget nemen.


  1. Koop voldoende speelgoed


Voorkomen dat jouw meubelen iets te interessant worden voor de kleine tandjes van een puppy? Zorg dat het zich niet verveelt. Koop voldoende speelgoed en maak duidelijk dat enkel dit zaken zijn om op te kauwen en niet de stoelpoot of het kussen in de zetel. Let wel op dat het gemaakt is voor een hond. Het hoeft daarom zeker niet duur te zijn, maar net als bij een baby, is het ook voor een dier gevaarlijk om kleine onderdelen los te rukken en in te slikken.


Zelf tips uit eigen ervaring of andere opmerkingen? Deel het gerust hieronder in de comments!Dit is onze lieve Suki. Ze is net vier maanden en nu al een niet te missen lid van ons gezinnetje! Al haar avonturen zijn ook te volgen op haar eigen Instagram: http://instagram.com/suki.thepug/


Tags: Tips

Redactie - MLT


Laat gerust iets achter!    Comments