100 jaar Brabantia: op en top retro

dinsdag 21 mei 2019

Designmerk Brabantia viert zijn honderdste verjaardag met de relaunch van de iconische Patrice-print. Het handgemaakte bloemendessin uit 1969 komt volledig terug op heel wat producten waaronder de nieuwe afvalemmer Bo Touch Bin, de pedaalemmer newIcon, een broodtrommel en voorraadbus.

In 1969 kwam Brabantia voor het eerst met de tijdloze Patrice-print, gemaakt door ontwerpster Patricia van Uden. Het dessin met bruine en fuchsia bloemen op een oranje achtergrond groeide al snel uit tot een seventies-icoon. De originele bloemen zijn met de hand uit papier geknipt, waardoor de print zijn unieke, handgemaakte uitstraling kreeg. Patrice is een van de populairste Brabantia-designs allertijden: in 10 jaar werden er niet minder dan 5 miljoen Patrice-producten verkocht.

CEO Tijn van Elderen: "Voor ons is er geen betere manier om 100 jaar Brabantia te vieren dan met deze succesvolle print van krachtige bloemen. We brengen vintage Patrice daarom opnieuw tot leven op de meest succesvolle Brabantia producten van nu."

Wat vinden jullie hiervan? Met z'n allen terug naar de 70's?


Tags: Interieur

Redactie - MLT


Laat gerust iets achter!    Comments